Persbericht

DSM is verheugd over Chemelot 2025

Geleen, NL, 11 mei 2016 09:00 CEST

Chemelot, de chemie- en materialen community in ZuidLimburg, werkt als een groeimotor voor economie en werkgelegenheid en behoort in 2025 tot de wereldtop op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Krachtig concurreren en de transitie naar meer duurzame processen en producten zijn daarin essentieel. Daarmee bouwt Chemelot voort op de voor Europa unieke locatie waar R&D en productie al bijna honderd jaar zeer succesvol met elkaar verbonden zijn.

Atzo Nicolaï, president DSM Nederland; “We hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijke ambitie vorm te geven die van Chemelot de meest competitieve en duurzame chemie en materialen site van West-Europa gaat maken en de groeimotor is voor werkgelegenheid en economische activiteit in de regio Zuid-Limburg en daarbuiten. DSM heeft eerder ook het initiatief genomen voor de gelijkwaardige samenwerking met de Provincie Limburg en de Universiteit Maastricht die in 2012 heeft geleid tot het oprichten van de Brightlands Chemelot Campus. Deze samenwerking is heel succesvol en groeit harder dan voorzien. Ik ben verheugd dat het mogelijk is gebleken om een nog bredere vervolgstap te zetten en een intensievere samenwerking aan te gaan met alle bedrijven op Chemelot. Dit initiatief heeft geleid tot de visie Chemelot 2025. Met deze impuls kunnen we de wereldwijde concurrentieslag aan en kan Chemelot ook in de toekomst duurzaam blijven groeien. Alhoewel de groei van DSM met name buiten Nederland plaatsvindt, blijven we ons sterk verbonden voelen en inzetten voor duurzame economische groei in Nederland en in de regio Zuid-Limburg waar de wortels van ons bedrijf liggen.”

Joris de Beer, Managing Director DSM Chemelot; “De ontwikkeling die Chemelot de afgelopen honderd jaar heeft doorgemaakt vervult mij met trots. DSM heeft als eigenaar van de Chemelot locatie partijen op de site bij elkaar gebracht om een gemeenschappelijke richting voor heel Chemelot te bepalen en ook in de komende jaren succesvol te blijven. De gedeelde ambitie om van Chemelot de meest competitieve en duurzame chemie en materialen site van West-Europa te maken is wederom een mijlpaal in de succesvolle transformaties van Chemelot van locatie voor alleen DSM fabrieken naar een multi-user site met meer dan honderdvijftig bedrijven en instellingen, duizenden werkplekken en ruim 10 miljard omzet per jaar.”

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421