Persbericht

Wielertenue met Dyneema® van DSM beschermt Giant-Alpecin renners bij valpartijen tijdens Tour de France 2016

Sittard, NL, 30 jun 2016 16:00 CEST

Koninklijke DSM N.V., de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen en Team Giant-Alpecin breiden de beschermende kleding van renners uit. Voor de Tour de France van dit jaar heeft Dyneema® de beschermende stof ook in de meest kritieke delen van het wielershirt verwerkt. DSM is innovatie partner van Giant-Alpecin en zet zijn kennis en expertise in voeding en hoogwaardige materialen in om het team Giant-Alpecin nog beter te laten presteren.

Tijdens de Tour de France 2015 droegen de renners van Team Giant-Alpecin al een wielerbroek die met Dyneema versterkt was. De broek schreef fietsgeschiedenis door renners tijdens valpartijen te beschermen.

Dit jaar zijn de beschermende eigenschappen van de wielerbroek verder verbeterd door een nieuw en beter ontwerp van de Dyneema-stof. Dit biedt de helft meer bescherming bij zwaardere valpartijen– zonder dat dit ten koste gaat van de sportprestaties of het draagcomfort.

“Dyneema maakt echt een verschil”, zegt wielerkampioen Tom Dumoulin van Giant-Alpecin. “Zelfs als je aan een valpartij alleen maar wonden overhoudt, is dat toch nog steeds heel erg vervelend. Het kost tijd en energie om te herstellen. Dyneema helpt daarbij, dat is echt fantastisch.”

In het nieuwe shirt is Dyneema-stof verwerkt in de mouwen, schouders en bovenrug. Na de dijen zijn dit de meest kwetsbare lichaamsdelen bij valpartijen.

“We komen tijdens het seizoen regelmatig ten val”, aldus Dumoulin. “Sinds de vorige Tour rijden we altijd in broeken met Dyneema. Ik ben zelf één keer gevallen en weet van veel andere renners dat ze ook onderuit zijn gegaan. En niemand van ons heeft er verwondingen aan zijn heupen aan overgehouden – en we vallen vaak op onze heupen. Je kunt dus echt wel zeggen dat Dyneema een groot verschil maakt.”

Net als de broeken zijn de shirts met Dyneema-versterking het resultaat van nauwe samenwerking tussen de wetenschappers van DSM, Dyneema, stofproducent TAIANA, de renners en technische medewerkers van Giant-Alpecin en hun kledingfabrikant Etxeondo.

“Binnen enkele jaren zal alle fietskleding dit soort bescherming hebben”, voorspelt Dumoulin.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421