Persbericht

Peter Elverding

01 Sep 2017

Zeer bedroefd delen wij jullie mede dat onze vriend en voormalige collega Peter Elverding is overleden. Peter heeft meer dan 20 jaar van zijn illustere carrière gewijd aan DSM en leidde ons bedrijf als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van 1999 tot 2007.

Zijn visie, leiderschap en focus op de lange termijn waren instrumenteel voor de transformatie die DSM onderging in die jaren. Daarmee heeft hij de grondslag gelegd voor de onderneming die DSM vandaag de dag is.

Na het vervullen van verschillende P&O posities bij diverse bedrijven, trad Peter in 1985 in dienst als directeur Personeelszaken bij DSM Resins Zwolle en DSM Research. Hij ontwikkelde zich tot directeur P&O voor heel DSM alvorens hij werd benoemd tot lid van de Raad van Bestuur in 1995. In juli 1999 werd hij benoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur.

Als CEO heeft hij enkele van de grootste veranderingen in de recente geschiedenis van DSM doorgevoerd. In het bijzonder de succesvolle verkoop van de petrochemische activiteiten naar Sabic en de overname van de Roche Vitamins & Fine Chemicals business, nu de kern van DSM Nutritional Products. Onder leiding van Peter groeide DSM verder uit tot een mondiale organisatie, waarbij hij het belang van duurzaamheid en het erfgoed van DSM nooit uit het oog verloor.

Peter was een diepe denker, die op een rustige wijze sprak waardoor je alles wat hij zei, wilde horen. Ook omdat wat hij te zeggen had altijd de moeite waard was. Hij was enorm geliefd en werd alom gerespecteerd zowel binnen als buiten DSM. Peter werd in 2005 uitgeroepen tot 'Topman van het jaar' in Nederland. Aan het eind van zijn dienstverband bij DSM in 2007 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Na zijn loopbaan bij DSM vervulde Peter verschillende toezichthoudende functies.

Met diep respect, genegenheid en dankbaarheid voor zijn visie, toewijding en menselijkheid, blijft Peter in onze herinnering. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten. Wij zullen hem enorm missen.

Namens de zittende en voormalige leden van de Raad van Bestuur, en zijn collega’s,

Feike

Feike Sijbesma,
CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal DSM

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421