Persbericht

DSM boekt belangrijke vooruitgang in het gebruik van duurzame energie in zijn Engineering Plastics-fabrieken in de Benelux en India

Heerlen, NL, 21 nov 2017 11:30 CET

Koninklijke DSM N.V., de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, boekt aanzienlijke vooruitgang met aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen bij zijn Engineering Plastics-fabrieken. De productielocatie van Stanyl® polyamide 46 in Geleen en de gespecialiseerde compounding-activiteiten in Pune (India), hebben wezenlijke vooruitgang geboekt.

Bij de productielocatie van Stanyl polyamide 46 in Geleen komt bijna 85% van de aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. De locatie van DSM Engineering Plastics in Pune gebruikt hernieuwbare bronnen voor 50% van de totale elektriciteitsvraag. De helft daarvan wordt geleverd door DSM’s Solar Technologies Demonstration Center in Pune en de andere helft door windturbines. DSM Engineering Plastics heeft de ambitie om de hoeveelheid aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen verder uit te breiden voor alle twaalf productielocaties wereldwijd.

Roeland Polet, directeur van DSM Engineering Plastics, zegt: “We willen continu de ecologische voetafdruk van onze eigen activiteiten en in de toeleveringsketen verbeteren. Het beperken van onze afhankelijkheid van fossiele bronnen en het vergroten van de hoeveelheid aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is een belangrijk element van onze strategie.”

“DSM streeft naar een verantwoordelijk en efficiënt gebruik van elektriciteit”, aldus Polet. DSM heeft zich aangesloten bij de RE100 van de Climate Group, waarmee toonaangevende bedrijven wereldwijd zich committeren om zo snel mogelijk 100% van hun elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te verkrijgen.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421