Persbericht

DSM opent nieuwe productielijn in Emmen voor hoogwaardige specialty-polymeren

Geleen, NL, 07 jun 2019 11:00 CEST

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven, opent vandaag een nieuwe productielijn in Emmen waarmee het zijn toonaangevende rol bij de productie van hoogwaardige en duurzame specialty-polymeren verder zal versterken.

De nieuwe productielijn zal DSM in staat stellen om te voldoen aan de groeiende vraag naar Arnitel® high-performance ThermoPlastic Copolyesters (TPCs). Arnitel® wordt in een breed scala aan toepassingen gebruikt – van draden en kabels, luchtkanalen en bedrading in auto’s, tot verpakking en outdoor-kleding, meubels en 3D-printen.

Deze materialen staan wereldwijd bekend om hun unieke combinatie van elasticiteit, hoge temperatuurweerstand en mechanische eigenschappen, plus uitstekende verwerkingseigenschappen. Arnitel wordt bovendien steeds vaker toegepast als lichter en milieuvriendelijker alternatief voor standaard rubber – hetgeen voor minder milieu-impact en uiteindelijk lagere systeemkosten zorgt.

De nieuwe productielijn betekent een capaciteitstoename van 20% en onderstreept de bijdrage die DSM levert aan de economische ontwikkeling van de provincie Drenthe. In de afgelopen vijf jaar hebben de continue investeringen van DSM ervoor gezorgd dat haar productiefaciliteit in Emmen is veranderd in een ultramoderne productiefaciliteit voor hoogwaardige kunststoffen die duurzame directe en indirecte werkgelegenheid biedt aan honderden mensen in de provincie Drenthe. Bij de DSM vestiging in Emmen werken 370 medewerkers.

Kees van der Sluijs, Site Director bij DSM Engineering Plastics in Emmen: “We zien een stijgende vraag naar Arnitel voor diverse toepassingsgebieden, waaronder voor automobiele en industriële toepassingen en voor consumentenproducten. Deze capaciteitsuitbreiding in Emmen onderstreept de inzet van DSM voor zijn klanten en de sectoren die we bedienen.”

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421