Persbericht

Nieuwe DSM innovaties voor Team Sunweb 2019

Sittard, NL, 04 jul 2019 09:00 CEST

DSM is een vertrouwde innovatiepartner van Team Sunweb. Door onze op wetenschap gebaseerde innovatieve producten zijn de renners van Team Sunweb beter beschermd en herstellen ze sneller, waardoor ze beter presteren. Tijdens de Tour de France 2019 gaat Team Sunweb een aantal nieuwe innovaties van DSM aan het bestaande portfolio toevoegen.

Nieuwe DSM innovaties voor Team Sunweb 2019

Naast de beschermende koersbroek is er nu een baselayer (zweethemd) met Dyneema®. De renner draagt die  onder de wielertrui om de romp en het bovenlichaam te beschermen. Standaard beschermingskleding of vulling kan een renner vertragen en oververhitten en dat heeft een nadelige invloed op de prestaties. DSM en Craft Sportswear hebben daarvoor een nieuwe oplossing ontwikkeld: een lichtgewicht, ademende en beschermende stof met zeer sterke Dyneema-vezels.

Dyneema is 's werelds sterkste vezel die behalve licht van gewicht ook een goede warmtegeleider is, waardoor de stof koel aanvoelt. De baselayer is beschermend, maar doet geen concessies aan comfort, pasvorm of prestaties. De beschermende laag met Dyneema is bedoeld om schade door valpartijen te verminderen. Schaafwonden hebben een nadelige invloed op de prestaties van de renners. De beschermende baselayer verkleint de kans dat de huid ernstig wordt opengeschaafd aanzienlijk.

Millennials Sunscreen SPF 30

De renners van Team Sunweb worden tijdens de verschillende rondes van de jaarlijkse wielerkalender langdurig blootgesteld aan uv-straling. Verbranding door de zon is niet alleen ongezond en slecht voor de huid maar heeft ook een negatief effect op de prestaties.

DSM heeft met de High Glide Moisturizing Sun Essence SPF 30 en Millennials Sunscreen Formula een unieke formule ontwikkeld die de renners tijdens lange koersen beschermt tegen de zon, die prettig aanvoelt, die makkelijk uitsmeert en goed blijft zitten.

Multi Vision, multi-vitamine, met FloraGLO® en OPTISHARP®

Luteïne en zeaxanthine zijn belangrijk voor de werking van het netvlies en zorgen ervoor dat je ogen een hogere tolerantie krijgen voor fel licht. Ze zijn van belang voor contrastgevoeligheid, verblindingsbeperking, herstel van fotostress en visuele reactietijd, allemaal zaken die essentieel zijn voor optimale sportprestaties van met name buitensporters. Iedere renner kent momenten waarop het zicht tijdelijk minder is en dat leidt tot verlies van kostbare seconden. Met goed zicht blijven ze de baas over de race.

 • Contrastgevoeligheid
  Goed kunnen zien en duidelijk kleur kunnen onderscheiden is onmisbaar tijdens een race. Je moet als renner het bord van de laatste 200 meter duidelijk kunnen zien om te weten of je de sprint al kunt inzetten. En als een andere renner aanvalt, moet je kunnen onderscheiden of het om een ploegmaat gaat of om een renner uit een ander team.
 • Visuele reactietijd
  Tijdens hoge intensiteit wordt je gezichtsveld smaller en je visuele reactietijd wordt dan langzamer. Dit is vervelend als er iets in je ooghoek gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een toeschouwer die ineens de weg opkomt of een renner die plotseling in de remmen gaat.
 • Fotostressherstel
  Fotostress ontstaat als je ogen worden blootgesteld aan sterker licht dan waar ze op zijn ingesteld. Renners kunnen bij het in- en uitrijden van een tunnel, bij cameraflitsen of door tegemoetkomende koplampen verblind en gedesoriënteerd raken. Als elke milliseconde telt, moet je op tijd kunnen reageren.
 • Snel herstel bij fel licht
  Fel licht kan leiden tot een branderig gevoel in de ogen, veel knijpen, scheel kijken of tranen. Bijvoorbeeld bij natte wegen die reflecteren in het zonlicht of sneeuw in de bergen die schittert in de volle zon. Renners raken verblind en de ogen hebben ongeveer een halve minuut nodig om te herstellen. Die tijd is kostbaar.

Fruitflow®+ nitraat

Fruitflow® draagt bij aan een gezonde bloedcirculatie en vermindert de ontstekingen in de bloedsomloop die tijdens de wedstrijden en bij intensieve inspanningen kunnen ontstaan.

Deze Fruitflow bevat een kleine hoeveelheid nitraat, afkomstig van een speciaal extract uit rode spinazie. Het is smaakloos en bevordert de werking van Fruitflow.

Fruitflow is toegevoegd aan de caseïne van Born. Caseïne onderscheidt zich door een gebalanceerde afgifte van langzame eiwitten en renners gebruiken het doorgaans vlak voor het slapengaan.

DSM innovaties voor bescherming en herstel van Team Sunweb renners

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421