Persbericht

Koninklijke DSM neemt Koninklijke CSK over en brengt daarmee complementaire sterktes van beide samen om de wereldwijde zuivelindustrie beter te bedienen

Heerlen, NL, 18 nov 2019 09:00 CET

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven, kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt met de aandeelhouders van Koninklijke CSK Food Enrichment C.V. (“CSK”), een leverancier van speciale zuiveloplossingen, over de overname van een belang van 100% in het bedrijf voor een bedrag in contanten van ongeveer 150 miljoen euro. Afhankelijk van de vervulling van gebruikelijke voorwaarden zal de transactie naar verwachting voor het einde van dit jaar worden afgerond.

Zuivel is DSM’s grootste segment in voeding en dranken en klanten zijn steeds meer op zoek naar leveranciers van oplossingen met een breed aanbod en diepgaande expertise om hen te ondersteunen bij het leveren van onderscheidende, heerlijke en duurzame consumenten producten. De combinatie van de zuivelactiviteiten van DSM en CSK zal nog beter in staat zijn om aan deze behoeften te voldoen en heeft een goede uitgangspositie om deze snelgroeiende en aantrekkelijke zuivelculturenmarkt te bedienen.

Met de overname van CSK versterkt DSM haar productportfolio en haar applicatie kennis en expertise op het gebied van voedsel en dranken, met name op het complementaire gebied van smaak, textuur en bio-conserveringsoplossingen voor half-harde kazen zoals de Nederlandse erfgoedkazen Gouda en Edam. De transactie zal CSK’s ultramoderne zuivelapplicatiecentrum in het hart van Food Valley, Wageningen (Nederland), omvatten. Daarnaast zal de hightech fermentatie fabriek in Leeuwarden (Nederland) worden opgenomen in het wereldwijde productienetwerk van DSM, waardoor extra productiecapaciteit voor een reeks producten ontstaat in de strategisch belangrijke Europese regio. CSK genereerde in 2018 een netto-omzet van 65 miljoen euro met ongeveer 180 medewerkers, waarvan er ongeveer 150 in Nederland werken.

Patrick Niels, president van DSM Food Specialties, lichtte toe: “We kijken er erg naar uit om Koninklijke CSK bij DSM te verwelkomen. Onze bedrijven passen uitstekend bij elkaar, met onze gedeelde passie voor zuivel, onze bekwame en toegewijde mensen en onze complementaire oplossingsgerichte productportfolio’s. Dit getuigt van DSM’s betrokkenheid bij de zuivelindustrie die we ondersteunen in al onze voedingsactiviteiten. De zuivelbehoeften van vandaag veranderen voortdurend en DSM blijft investeren om klanten in staat te stellen te blijven voldoen aan de vraag van de consument en hen te helpen hun bedrijf te laten groeien, terwijl ook wij ons bedrijf laten groeien in lijn met onze ‘’purpose-led, performance-driven’ strategie. De overname van CSK zal ons vermogen om dit te doen aanzienlijk versterken.”

Sanne Melles, CEO van Koninklijke CSK , zei: “In DSM zien we de mogelijkheid voor CSK om de sprong voorwaarts te maken die we zochten. Onze gezamenlijke capaciteiten zullen onze internationale groeiambitie versnellen en ons innovatieve aanbod aan de zuivelindustrie verbeteren.”

De twee bedrijven delen een lange geschiedenis in het bedienen van voedsel- en drankenmarkten en zijn beide diepgeworteld in Nederland. CSK heeft sinds de oprichting in 1905, dus al meer dan 100 jaar, een track record in het maken van half-harde Nederlands erfgoed kaasculturen, terwijl DSM in 2019 150 jaar innovatie op basis van fermentatie en biotechnologie viert op haar vestiging in Delft.

Disclaimer: Het Engelstalige persbericht is leidend.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421