DSM markeert start bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht

Koninklijke DSM markeert vandaag de start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht waarin duurzaamheid en welzijn centraal staan. Co-CEO DSM Dimitri de Vreeze en burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn - te Strake, legden vandaag de eerste steen van het nieuwe kantoor tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van onder meer DSM-medewerkers, buurtbewoners, projectontwikkelaars 3W real estate en EDGE en bouwconcern BAM. Het nieuwe kantoor in het Maastrichtse stadsdeel Wyck wordt een clubhuisachtige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Eind 2023 moet de bouw gereed zijn.

Dimitri de Vreeze, co-CEO van Koninklijke DSM: Vandaag markeren we een volgende stap in de rijke historie van DSM, ontstaan in Zuid-Limburg, en inmiddels een bedrijf in voeding en gezondheid. Al 150 jaar geven we met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen een pragmatisch antwoord op de uitdagingen van dat moment. Van het verwarmen van huizen met steenkolen naar het verduurzamen van de manier waarop wij met z’n allen voedsel produceren en consumeren Dat doen we samen met al onze medewerkers en partners, en binnenkort ook vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht.”

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht: “Als stadsbestuur van Maastricht zijn we zeer verguld met de komst van DSM. Zeker op deze plek waar we vandaag de eerste steen hebben gelegd. Hier, tegen de voormalige ambachtsschool aan, komen verleden en toekomst bij elkaar. Hier geven de oude maakindustrie en de innovatieve productontwikkeling elkaar de hand. Hier ontmoeten lokaal en internationaal elkaar. En dat is exact wat de stad Maastricht wil zijn: monumentaal en modern, traditierijk en trendy. Stad met historie en toekomst. Een internationaal bedrijf als DSM past naadloos bij die ambities.”

Moderne en duurzame werkomgeving

DSM omarmt het hybride werken. Het nieuwe kantoor biedt met meer dan 350 werkplekken straks ruimte aan ruim 700 medewerkers. Het wordt een plek om samen te werken, te inspireren, geïnspireerd te worden en te verbinden. Het bestaat uit nieuwbouw en een historisch monument dat duurzaam wordt gerenoveerd en opgeknapt waarmee het pand een nieuwe bestemming krijgt en nieuw leven wordt ingeblazen. De sloopmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt in het nieuwe kantoor of elders. Door het oude met het nieuwe te verbinden, weerspiegelt het kantoor zowel de historische wortels van het bedrijf en het moderne, inclusieve, innovatieve en purpose-led karakter van DSM. Het milieuvriendelijke kantoor zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnorm, BREEAM Outstanding, die wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van de gebruikers bevorderen. Het slimme ontwerp en de geraffineerde constructie maakt het kantoor bijvoorbeeld ook energieneutraal.

DSM is voornemens te fuseren met het Zwitserse Firmenich om een innovatief bedrijf te vormen op het gebied van voeding, persoonlijke verzorging en welzijn. DSM-Firmenich krijgt een gelijkwaardig, duaal hoofdkantoor met twee locaties, een in Maastricht en een in Kaiseraugst. Het huidige hoofdkantoor van DSM in Heerlen is jarenlang een goede thuisbasis geweest. DSM spant zich samen met de gemeente Heerlen in om een geschikte nieuwe bestemming voor het kantoor in Heerlen te vinden.  

Artist impression van het nieuwe, duurzame hoofdkantoor van DSM in Maastricht
Co-CEO van DSM Dimitri de Vreeze en burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake leggen de eerste steen van het nieuwe, duurzame hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Hiermee markeren ze de start van de bouwactiviteiten. Het nieuwe kantoor is ontworpen en wordt gebouwd door projectontwikkelaars EDGE en 3W real estate in samenwerking met bouwconcern BAM en partners.

Voor meer informatie

André van der Elsen

Koninklijke DSM
+31 4 5578 24 21