DSM kondigt veranderingen aan in management DSM Nederland

Persbericht

Heerlen, 5  April 2023

DSM kondigt aan dat Edith Schippers, momenteel Regional President DSM Europe, per 1 mei Global Project Director Real Estate wordt. In deze nieuwe internationale functie wordt zij verantwoordelijk voor de integratie en optimalisatie van al het vastgoed van DSM-Firmenich na de afronding van de voorgenomen fusie. Edith Schippers draagt haar huidige taken als president DSM Nederland per 1 mei over aan Joris de Beer, Vice-President DSM Nederland. De Europese taken worden na de afronding van de voorgenomen fusie anders ingevuld. In de komende maanden zullen haar taken als voorzitter van het pensioenfonds PDN en bestuursvoorzitter Foodvalley worden overgedragen aan opvolgers.

Edith Schippers is sinds februari 2019 in dienst bij DSM en heeft een actieve rol gehad in de ingrijpende transitie van DSM in Nederland naar het bedrijf in gezondheid, voeding en biowetenschappen van vandaag. Daarnaast heeft zij een grote bijdrage geleverd aan versterking van de Nederlandse voedingsecosystemen, onder meer de oprichting en uitbouw van Planet B.io, een uniek scale-up ecosysteem gericht op biowetenschappen op de Biotech Campus Delft en de verdere ontwikkeling van Foodvalley in Wageningen. Voor haar aantreden bij DSM was Edith zeven jaar lang minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (2010-2017) en lid van de tweede kamer (2003-2010).

Joris de Beer is sinds 1987 bij DSM in dienst en heeft sindsdien verschillende leidinggevende functies binnen het bedrijf vervuld. Vanaf 2001 werkte hij voor DSM Resins, waarin hij verantwoordelijk was voor de vloeibare harsen business en verschillende strategische projecten leidde. In 2015 werd hij benoemd tot Managing Director Chemelot, wat uitgroeide tot zijn huidige rol van VP DSM Nederland en Managing Director Land & Housing. Onder zijn regie heeft DSM als grondeigenaar samen met de site users de Visie Chemelot 2025 opgesteld met als doel de locatie Chemelot te verduurzamen en te ontwikkelen tot de meest concurrerende, duurzame industrie site van Europa. Daarnaast heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd om de Brightlands Chemelot Campus te groeien naar een circulair materialen ecosysteem dat behoort tot de wereldtop in chemie en duurzame materialen en processen. DSM heeft inmiddels alle productiefaciliteiten op de locatie verkocht aan andere bedrijven. 

Edith Schippers    

                Joris de Beer

Meer informatie

Lieke de Jong-Tops

Senior Communications Manager
+31 45 578 2420
media.contacts@dsm.com

Dave Huizing

Vice President Investor Relations
+31 45 578 2864
investor.relations@dsm.com

DSM Media Relaties

Koninklijke DSM
+31 4 5578 24 21